Zoveel paaseitjes moet je eten om een kilo aan te komen

Lifestyle
Zoveel paaseitjes moet je eten om een kilo aan te komen

Zoveel paaseitjes moet je eten om een kilo aan te komen

Zoveel paaseitjes moet je eten om een kilo aan te komen

Morgen is het Eerste Paasdag en dat betekent: paaseitjes, paaseitjes en nog eens paaseitjes. We kunnen er geen genoeg van krijgen, maar helaas zijn ze niet zo goed voor de lijn. Hoeveel chocolade-eitjes moet je eten om een kilo aan te komen? Wij hebben het uitgezocht!

Nederlanders eten ieder jaar gemiddeld 47 paaseitjes per persoon, zo blijkt uit onderzoek van een paar jaar geleden. Hartstikke lekker, maar ook erg ongezond. Elk eitje bevat namelijk 45 calorieën.

Verschillende kleuren

Paaseitjes eet je heel gemakkelijk weg en dat komt volgens Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid, omdat ze allemaal verschillende kleuren hebben. "Daarnaast zijn ze slim verpakt. Omdat ze allemaal verschillende kleurtjes hebben en anders smaken, wil je eigenlijk alle kleuren proeven, waardoor je er meer van eet", aldus Jaap tegen RTL Nieuws.

Overal te vinden

Voor de paasdagen vind je overal paaseieren: op kantoor, bij de kapper en bij je moeder thuis. Het is dus heel verleidelijk om er dan eentje te pakken. Gelukkig duurt het dan nog wel even tot je een kilo aankomt. Om een kilo aan te komen, moet je namelijk zo'n 7000 calorieën extra eten, dat zijn ongeveer 150 paaseitjes.

Zorgen maken

Wil jij liever geen kilo aankomen? Dan kun je het beste pure chocolade-eitjes nemen. Die zijn het gezondst. Toch hoeven wij ons volgens Jaap nog geen zorgen te maken. "Stel dat je in een maand 47 paaseitjes eet, dan eet je maar 70 calorieën per dag te veel. Als je geen zak per dag eet, hoef je je niet druk te maken om die paar paaseitjes." Gelukkig maar!

Bron: RTL Nieuws / Beeld: Tim Gouw, Unsplash

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties