Enzo Knol openhartig over donkere periode: "Zij heeft mijn leven gered"

Nieuws
Enzo Knol openhartig over donkere periode: "Zij heeft mijn leven gered"

Enzo Knol openhartig over donkere periode: "Zij heeft mijn leven gered"

Enzo Knol openhartig over donkere periode: "Zij heeft mijn leven gered"

Enzo Knol, de 29-jarige bekende Nederlandse vlogger, staat bekend om zijn dagelijkse enthousiaste vlogs. Echter, in een recent gesprek met Robbert Rodenburg in het programma Open Kaart, onthult Enzo een donkere periode uit zijn leven. In dit openhartige gesprek bespreekt hij zijn strijd met zijn mentale gezondheid en de weg naar herstel.

Het belang van praten over gezondheid

Robbert merkt op dat gezondheid steeds meer aandacht krijgt in de samenleving. Hij vraagt Enzo hoe hij voor zichzelf zorgt en welke moeilijke momenten hij op dit gebied heeft meegemaakt. Enzo legt uit dat praten voor hem van groot belang is. "Tegenwoordig ben ik echt van het praten, maar vroeger was ik dat totaal niet. Ik kan echt heel erg slap lullen, maar ik kan ook wel hele serieuze gesprekken voeren. Vroeger sprak ik met een psychiater voor een bepaalde periode."

'Zij heeft mijn leven gered'

Enzo vertelt hoe een vrouw uit zijn verleden zijn leven heeft gered tijdens een donkere periode waarin hij het niet meer zag zitten. "Zij heeft er wel voor gezorgd dat ik daar een andere kijk op kreeg. Dat was een vervelende periode. Als het even niet lekker gaat, denk ik daaraan terug en praat ik met mijn vriendin, opa, moeder of broer. Ik zorg er wel voor dat mijn mentale gezondheid nu goed is."

Uit huis gezet en op zoek naar zichzelf

Enzo beschrijft hoe hij zichzelf in die tijd helemaal kwijt was. "Ik werkte mezelf zo erg in de nesten... Mensen die me hielpen, duwde ik weg. Uiteindelijk ben ik zelfs uit huis gezet. Dit heeft overigens niet met mijn opvoeding te maken. Mijn moeder deed dit super goed, maar de rest daarom heen was ik kwijt."

Hartkloppingen en angstaanvallen

De gezondheid van Enzo ging in die periode sterk achteruit. "Ik rookte elke dag, blowde en dronk veel. Ik sloot mezelf op en mijn moeder wist niet meer wat ze moest doen. Elke dag werd ik wakker met een asbak naast me. Als ik wakker werd, stak ik die joint weer aan en nam ik een blik energydrank. Vervolgens ging ik weer gamen en als het spannend werd, merkte ik dat ik hartkloppingen kreeg en dat ik angstig werd. Hierdoor durfde ik ook niet meer naar buiten." Pas toen Enzo in het ziekenhuis belandde, besloot hij zijn leven drastisch te veranderen.

Enzo Knol laat met zijn openhartige verhaal zien dat het belangrijk is om te praten over mentale gezondheid en dat herstel mogelijk is. Zijn verhaal kan anderen inspireren en hen aanmoedigen om hulp te zoeken wanneer ze het moeilijk hebben.

Drastische verandering en herstel

Na zijn ziekenhuisopname realiseerde Enzo zich dat het tijd was voor verandering. Hij besloot zijn leven drastisch te veranderen en werkte hard aan zijn herstel. Het stoppen met roken, blowen en het overmatig drinken waren cruciale stappen in het verbeteren van zijn mentale en fysieke gezondheid.

Openheid als inspiratie voor anderen

Enzo Knol's openhartigheid over zijn donkere periode en het herstelproces kan anderen inspireren om ook hun verhaal te delen. Door open te zijn over zijn eigen ervaringen, moedigt hij anderen aan om hulp te zoeken wanneer ze met mentale gezondheidsproblemen kampen. Het delen van persoonlijke verhalen draagt bij aan het doorbreken van het stigma rondom mentale gezondheid en maakt het makkelijker voor anderen om hun eigen uitdagingen te bespreken.

De kracht van een ondersteunend netwerk

Enzo benadrukt ook het belang van een ondersteunend netwerk van familie en vrienden. Hij geeft aan dat gesprekken met zijn vriendin, opa, moeder en broer hem hebben geholpen om te herstellen en zijn mentale gezondheid op peil te houden. Een sterke sociale kring kan een grote rol spelen in het herstelproces en helpt bij het vinden van kracht en steun tijdens moeilijke momenten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties